Soal + Jawaban LKS Bahasa Inggris Kelas 7 Hal 24 - Mari Belajar - Belajar dimana saja dan kapan saja.
Terbaru
Loading...

Kamis, 12 September 2019

Soal + Jawaban LKS Bahasa Inggris Kelas 7 Hal 24

Question : 

d. Work in pairs. Write a pronoun that can take the place of the underlined noun!

me                  you                    him                    her                      it                    us                     them

Answer:

1. Janet called Shelby to invite Shelby over to her house.
Answer: Janet called Shelby to invite her over to her house.
Penjelasan: her menggantikan Shelby sebagai objective pronoun.
 
2. The principal asked Mrs Jones to bring Mrs. Jones class first.
Answer: The principal asked Mrs Jones to bring her class first.
Penjelasan: her menggantikan first class of Mrs Jones sebagai possessive pronoun.

3. Mrs Cole spoke to Brian about using table manners.
Answer: Mrs Cole spoke to him about using table manners.
Penjelasan: him menggantikan Brian sebagai objective pronoun.

4. Leo shared some candies with the Leo's classmates.
Answer: Leo shared some candies with the his classmates.
Penjelasan: his menggantikan Leo's classmates sebagai possessive pronoun.

5. My mom called Billy and me in for dinner.
Answer: My mom called us in for dinner.
Penjelasan: us menggantikan Billy and me sebagai objective pronoun.

6. We got the new CD from the music store.
Answer: We got it from the music store.
Penjelasan: it menggantikan the new CD sebagai objective pronoun.

7. We had fun playing the computer game.
Answer: We had fun playing it.
Penjelasan: it menggantikan the computer game sebagai objective pronoun. 

8. Grandma went to the baseball game with me and my brother.
Answer: Grandma went to the baseball game with us.
Penjelasan: us menggantikan me and my brother sebagai objective pronoun.

9. Lisa helped Lisa's family rearrange the furniture.
Answer: Lisa helped her family rearrange the furniture.
Penjelasan: her menggantikan Lisa's family sebagai possessive pronoun.

10. Abby was crying because Abby hurt her foot on the sidewalk.​
Answer: Abby was crying because she hurt her foot on the sidewalk.​
Penjelasan: she mengantikan Abby sebagai subjective pronoun.

Share with your friends

Give us your opinion

Pemberitahuan
Selamat datang di blog Mari Belajar.
Ayo bagikan kebaikan dengan membagikan artikel yang bermanfaat di blog Mari Belajar ke sosial media kalian.
Jangan lupa untuk like dan follow sosial media Mari Belajar untuk mendapatkan materi belajar terbaru setiap harinya.
Tutup